Tiramisu met speculoos, advokaat en groene appel! Dit dessertje is zo eenvoudig en heeft zoveel smaak! Een dessert met wat kleur is altijd een winner!
Ingrediënten voor 6-8 glaasjes:
• 200ml slagroom
• 250g mascarpone
• 1 volle el poedersuiker
• 4 volle el advokaat
• 10 speculooskoeken
• 2 zure appels (granny smith)
• 2 el dronkerbruine suiker
• klontje boter
Was de appel en snijd in schijfjes. Neem een pan en doe hierin het klontje boter samen met de donkerbruine suiker. Laat even smelten en leg hierin dan de appelschijfjes. Laat even stoven zodat ze een beetje zacht worden, maar toch nog licht knapperig blijven.
Neem een mengkom en giet hierin de slagroom. Klop half op (crème-achtige structuur) en voeg daarna de mascarpone en de poedersuiker toe en meng goed.
Schep wat van het mengsel in de glaasjes. Leg hierop wat advokaat. Verbrokkel er wat speculooskoeken over en wat gekaramelliseerde appel. Schep dan opnieuw wat van het mengsel en wat advokaat erop. Werk af met enkele stukjes appel in julienne gesneden en nog wat gruis van speculooskoekjes.
Smakelijk!