Vanille pudding - framboos buns! Deze buns bevatten een rijkelijk laagje vanille pudding, bestrooid met stukjes speculoos en afgewerkt met frambozen. Dit is lekker als ontbijt, maar evengoed als dessert!
Ingrediënten voor 12 buns (ovenschaal 22x33 cm):
Voor het deeg:
• 80g ongezouten boter
• 200ml halfvolle melk
• 1/2kl zout
• 1 ei
• 500 patisseriebloem
• 80g kristalsuiker
• 11g instant gist (1 zakje)
Voor de pudding:
• 400ml halfvolle melk
• half zakje instant puddingpoeder (25g)
• 30g kristalsuiker
• 5-6 speculooskoeken
• 15-16 frambozen
• 1 eidooier
Maak eerst het deeg. Dit heeft nog wat rijstijd nodig. Neem een kookpot en giet hierin de melk, samen met het zout en de boter. Laat zachtjes smelten en laat daarna wat afkoelen.
Neem een mengkom en doe hierin de bloem, de suiker en de gist. Voeg het boter-melk mengsel toe terwijl je laat kneden in de keukenrobot (of kneed dit zelf als je geen keukenrobot hebt). Voeg tenslotte het ei toe en kneed verder. Kneed voor minstens 10 minuten zodat je een elastisch deeg bekomt. Leg nu een vochtige doek over de kom en laat ongeveer 1uur rijzen in huis op kamertemperatuur, of naast de verwarming.
Maak nu de pudding: Breng de 400ml melk met de 30g kristalsuiker aan de kook. Neem een klein scheutje koude melk en los hier eerst de puddingpoeder in op. Zet de pot met de kokende melk van het vuur en voeg beetje per beetje het opgeloste puddingpoeder toe. Roer goed en zet even terug op het vuur tot het kookt. Zet dan meteen van het vuur en laat afkoelen, met een plastic folie aan de bovenzijde zodat er zich geen velletje vormt.
Rol het deeg uit tot een rechthoek (dikte ong 0,5 cm). Bestrijk het deeg met de pudding. Verbrokkel de speculooskoeken over de pudding. Snijd de frambozen in twee en verdeel ze ook over het deeg.
Rol het deeg nu in zijn geheel op tot een rol. Snijd nu voorzichtig in 12 gelijke stukken. Leg wat bakpapier in de ovenschaal en leg hierop de buns allemaal mooi naast elkaar. Laat nog een halfuurtje rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de buns nu met eidooier en zet in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Smakelijk!