Pasta met zalm, pistache pesto, ricotta en citroen! Dit is een pasta boordevol smaak! De combinatie van zalm met citroen en pistache is heel lekker! De ricotta maakt de pasta wat zachter en romiger van smaak.
Ingrediënten voor 4 personen:
• 450 gram pasta
• 4 moten verse zalm
• 250 gram ricotta
Voor de pesto:
• 1 handje pistache noten
• blaadjes van 1 plantje Basilicum
• 100g Parmezaanse kaas
• 6 volle el olijfolie
• sap van halve citroen
• 1 zeste van citroen (1 schelletje)
• peper en zout
Neem de blender en doe hierin de Parmezaanse kaas, de noten, Basilicum, olijfolie, zeste van citroen, citroensap en wat peper. Blend tot pesto.
Breng een pot lichtgezouten water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar.
Snijd de zalm in blokjes.
Neem een pan en bak hierin de zalm in olijfolie met wat peper en zout. Als je halverwege het bakken bent, voeg dan de ricotta toe. Roer goed. Zet het vuur dan op een laag pitje en voeg de pesto toe. Meng opnieuw.
Giet de pasta af en houd een kopje kookvocht bij. Voeg de pasta toe aan de saus samen met het kookvocht.
Meng nogmaals goed en schep in de borden. Werk af met enkele blaadjes Basilicum en wat grofgehakte pistachenoten.
Smakelijk!