Couscous met paprika, rozijnen, pistachenoten, granaatappelpitten en avocado met krokante visballetjes! Dit is een zonnig en gezond gerechtje, ideaal als het mooi weer is! Dit is een licht gerecht met veel groenten en vis. Ik maak gebruik van 3 kleuren paprika's, maar je kan dit ook perfect met 1 soort paprika doen.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 150g couscous
• 2 el rozijnen
• 2 el pistachenoten
• 1/2 rode paprika
• 1/2 gele paprika
• 1/2 groene paprika
• 1 kl chilipoeder
• 1,7 dl kippenbouillon (voor 1 kop couscous heb je 2 kopjes vocht nodig)
• 2 el granaatappelpitten
• Peper en zout
• 1 avocado
• 1 el platte peterselie
Voor de visballetjes:
• 200g kabeljauw
• 1 eidooier
• 1/2 tl chilipoeder
• 1/2 tl currypoeder
• 2 volle el panko (of paneermeel als je dit niet in huis hebt)
• Peper en zout
Maak eerst de visballetjes:
Neem een mixer met een beker en doe de vis, de chilipoeder, de currypoeder, de eidooier, de helft van de panko en het peper en zout in de beker. Mix grof. Er mogen nog stukjes in zitten, maar zorg toch dat je er balletjes van kan maken. Giet de rest van de panko in een schaaltje. Maak nu balletjes van het vismengsel en rol ze nog eens door de resterende panko. Laat nu even staan en begin met de couscous.
Giet de couscous in een kom met deksel en breng de kippenbouillon tot een kookpunt. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe bij de couscous. Kruid met peper en zout en voeg de chilipoeder toe. Voor 1 kop couscous heb je 2 kopjes kippenbouillon nodig. Giet de kippenbouillon bij het mengsel en zet het deksel erop. Laat nu trekken tot de couscous het vocht heeft opgenomen. Eens de couscous klaar is, mag je de rozijnen, de pistachenoten en de granaatappelpitten toevoegen.
Neem een pan en doe hierin een beetje boter en olie. Bak de visballetjes krokant. Bak ze niet te lang, zodat ze nog wat smeuïg zijn vanbinnen en krokant vanbuiten.
Snijd de avocado in schijfjes en de versnipper de platte peterselie.
Schep de couscous in een grote schaal, leg er de visballetjes en avocado op en werk af met de platte peterselie.
Smakelijk!