Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst

Gehaktballetjes in pindasaus en gebakken rijst met sugarsnaps, paksoi in sojasaus! Dit zijn gehaktballetjes met een twist. Dit rijst gerecht bevat veel verschillende smaken.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 400g gemengd gehakt
• 2 eieren
• 1 rode ui
• 2-3 grote el pindakaas
• 1/2 limoen
• 4 el sojasaus
• 150ml groentebouillon
• 100g sugarsnaps
• 100g sojascheuten
• 2 paksoi bladeren
• 1 lente-ui
• 1/2 grote rode chilipeper
Kook de rijst gaar in half licht gezouten water en half groentebouillon. Voeg ook even de sugarsnaps toe zodat ze al licht geblancheerd zijn. Giet af.
Maak de gehaktballetjes: neem een mengkom en doe hierin het gemengd gehakt, 1/2 gesnipperde rode ui en peper en zout.
Neem een pan en doe hierin wat boter. Bak de gehaktballetjes goudbruin en blus daarna met 150ml groentebouillon. Voeg 2-3 grote el pindakaas toe en roer. Breng op smaak met limoensap van een halve limoen en sojasaus (ong 2el). Kruid af met peper en zout.
Snijd de paksoi en de sugarsnaps in stukken. Snijd de lente-ui en snijd de chilipeper heel fijn. Neem een wokpan en doe hierin wat olie. Bak eerst de 1/2 rode ui, rode chilipeper en lente ui. Voeg daarna de paksoi en de sugarsnaps toe. Laat even stoven. Voeg daarna de sojascheuten toe. Voeg de rijst toe en laat alles even bakken. Maak wat plaats in de wokpan en giet hierin de 2 geroerde eitjes. Meng door elkaar van zodra de eitjes gaar zijn. Voeg wat sojasaus toe (2 el of iets meer) op smaak en kruid met peper en zout.
Leg de gebakken rijst op een bord en schik hierop de gehaktballen met pindasaus. Werk af met lente-ui.
Smakelijk!








