Linguine met rode pesto, halfzongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, rucola en scampi! Dit is een gerechtje boordevol smaak, dat niet teveel werk vraagt!
Ingrediënten voor 2 personen:
• 200g linguine pasta
• 10-12 scampi
• 100g rucola
• 75g halfzongedroogde tomaten
• 4 volle el rode pesto
• 150ml room (dierlijke of plantaardige room)
• 2 volle el Parmezaanse kaas
• Enkele blaadjes Basilicum voor de afwerking
• 1 el arachideolie
• Peper en zout
Breng een pot met kokend water aan de kook, met een goeie snuf zout. Kook hierin de linguine tot beetgaar.
Neem een pan en giet hierin de arachide olie. Zet op hoog vuur en bak de scampi's. Wanneer beide zijden gekleurd zijn (maar nog niet helemaal gaar), voeg je de rode pesto toe samen met de room. Kruid met peper en zout en roer goed.
Voeg 1 el Parmezaanse kaas toe en roer opnieuw. Voeg dan de halfzongedroogde tomaten toe.
Voeg de gekookte linguine toe en meng goed. Voeg de helft van de rucola toe en laat wat opwarmen. Kruid met peper en zout indien nodig.
Schep de linguine op de borden en werk af met de rest van de rucola, blaadjes Basilicum en Parmezaanse kaas.
Smakelijk!