Ananas-granola upside down cake! Dit is een heerlijke, luchtige en zoete cake. Deze cake is vrij eenvoudig en ziet er ook mooi uit.
Ingrediënten voor 1 cake (ronde bakvorm, diameter 18cm):
• 40g boter
• 60g lichtbruine suiker
• 3 ananasringen, uitgelekt
• 2 volle el havermout
• enkele pecannoten en enkele amandelen
• 170g patisseriebloem
• 80g kristalsuiker
• 1 zakje bakpoeder (16g)
• 1/4 tl zout
• 1/4 tl gemberpoeder
• 100ml volle melk
• 1 ei
• half zakje vanillesuiker (4g)
• 40g boter, gesmolten
Verwarm de oven voor 180°C.
Neem een mengkom en doe hierin de bloem, de kristalsuiker, het bakpoeder, het zout, de vanillesuiker en de gemberpoeder. Voeg daarna de volle melk toe en meng al eens goed. Voeg daarna het ei toe en meng opnieuw tot een homogeen mengsel. Voeg tenslotte de 40g gesmolten boter toe. Meng nog eens kort tot alles goed gemengd is en laat even staan.
Maak nu de karamel: doe de bruine suiker samen met de andere 40g boter in een pan en laat smelten. Zet van het vuur van zodra het mengsel wat borrelt. Voeg nu de havermout en de noten toe.
Neem de ronde bakvorm en bedek de randen en bodem met bakpapier. Giet hierin nu de karamel met het havermout en de noten. Leg hierin de ananasringen en duw goed aan zodat ze mooi tegen de bodem aan liggen. Schep er nu het deeg over.
Zet in de oven gedurende ongeveer 40-45 minuten (tot het deeg gaar is, controleer dit met een stokje).
Laat de cake even afkoelen (10 minuten). Haal dan de cake uit de bakvorm en draai hem voorzichtig om, zodat de ananas aan de bovenkant komt te liggen.
Eet de cake lauw op, eventueel met een bolletje vanille ijs.
Smakelijk!