Brownie taart met pindakaas karamel en banaan! De brownie maakt de taart lekker zoet terwijl de pindakaas karamel zorgt voor een licht zoute toets! En banaan en karamel, dit is een hemelse combinatie!
Ingrediënten voor 1 taart (diameter 18cm):
Voor de brownie bodem:
• 120g pure chocolade
• 90g boter
• 2 eieren
• 220 suiker
• 90g bloem
Voor de pindakaas karamel:
• 1 volle el pindakaas
• 250ml gecondenseerde melk
• 1 el kokosolie
• 1 el lichtbruine suiker
• snufje zout
• 1 banaan
• 1 reep pure chocolade voor de afwerking
• wat pindanoten voor de afwerking
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ronde bakvorm en leg hierin wat bakpapier.
Smelt de chocolade samen met de boter in de microgolf of au-bain marie (in een kommetje boven een kookpot met kokend of warm water). Voeg hierbij de suiker, de losgeklopte eieren en bloem toe. Meng goed en giet in de bakvorm.
Zet in de oven gedurende ongeveer 30 minuten. Laat afkoelen.
Maak nu de karamel:
Neem een kookpot en doe hierin 1 volle el kokosolie en de lichtbruine suiker. Zet op middelhoog vuur en laat smelten. Voeg daarna de gecondenseerde melk toe. Blijf nu goed roeren met een garde tot het mengsel wat lichtbruin en steviger wordt (moet wel nog wat liquide zijn want er wordt nog pindakaas aan toegevoegd). Voeg nu de pindakaas toe en meng opnieuw goed. Wanneer het mengsel een pudding achtige structuur heeft, mag je dit van het vuur zetten. Voeg nog een snufje zout toe, dit zal de karamel een extra lekkere smaak geven.
Duw zachtjes op de brownietaart zodat het middenste wat zakt en hierop de karamel kan gegoten worden zonder dat deze uitloopt langs de zijkanten. Snijd de banaan in schijfjes en leg de schijfjes op de karamel. Hak wat pure chocolade in stukjes en garneer er de taart mee, samen met enkele pindanoten.
Laat eventjes afkoelen (mag nog een beetje lauw zijn).
Smakelijk!