Scampi in panko korst met avocado en een salade van mango en rode peper. Dit voorgerechtje bevat zoveel smaak, en is een frisse start voor elke feestmenu!
Ingrediënten voor 2 personen:
• 6 scampi
• 50g panko
• 1 ei
• 30g bloem
• 1 avocado
• 1/2 limoen
• 1 tl paprikapoeder
• 1/2 mango
• 1 kleine rode peper
• 1 tomaat
• 50g garnalen
• 1 lente-ui
• 1 el frambozenazijn
• Peper en zout
Snijd de mango in julienne. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de lente ui in ringen. Neem een kom en meng hierin de ingrediënten. Kruid met peper en zout en de frambozenazijn.
Paneer de scampi. Doe de bloem, het losgeklopt ei en de panko in 3 kommetjes. Zorg dat de scampi geen schelp of darmkanaal meer heeft. Wentel eerst in de bloem, daarna in het losgeklopt ei en bedek daarna volledig met panko. Zet opzij.
Maak nu de quacamole: Doe de avocado, het limoensap, de paprikapoeder en wat peper en zout in een cutter of blender. Meng goed tot een fijne homogeen mengsel.
Snijd de tomaat in blokjes en meng erdoor.
Neem nu een pan en doe hierin een redelijke hoeveelheid arachide olie. Zet op middelhoog vuur en bak de scampi goudbruin.
Werk nu de borden af: leg wat mango in het midden en de guacamole errond. Werk af met de scampi in panko korst en wat kleine garnalen.
Smakelijk!