Pompoencake met kokos crème en crumble van gember, kokos en walnoot!
Dit is een luchtige pompoencake, dat samen met de kokos crème en de crumble net iets feestelijker wordt.
Ingrediënten voor 1 standaard cakevorm:
• 100g bloem
• 100g kristalsuiker
• 2 eieren
• 110g pompoen
• 1 tl speculooskruiden
• 1/2 tl gemberpoeder
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 tl natriumbicarbonaat
• 200g roomkaas
• 150 kokosroom
• 3 el kristalsuiker
• 50g kokosrasp
• 1 el walnoten
• blokje gember (1cm)
• 2 el vloeibare honing
Verwarm de oven voor op 170°C.
Snijd de pompoen in stukjes en stoom gaar of gaar in de microgolfoven. Weeg dan 110g gare pompoen af en pureer.
Neem een mengkom en doe hierin de eieren, de vanillesuiker en de 100g kristalsuiker. Klop goed op tot je een schuimige massa bekomt.
Voeg daarna voorzichtig de bloem, de speculooskruiden, de gemberpoeder en de natriumbicarbonaat toe. Meng voorzichtig zodat het luchtig blijft. Voeg daarna de pompoenpuree ook voorzichtig toe. Meng tot een homogeen mengsel en giet in de bakvorm. Zet in de oven gedurende ongeveer 1u10min (deze cake is vrij vochtig dus er is een redelijk lange baktijd nodig).
Laat daarna afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de walnoten en snijd de gember in fijne sliertjes. Neem een klein ovenschaaltje en doe hierin de kokosrasp, de gehakte walnoten, de gember en de vloeibare honing. Meng wat door elkaar en zet in de oven voor ongeveer 10-15min op 180°C (tot goudbruin).
Doe de roomkaas, kokosroom en de 3el kristalsuiker in een mengkom en klop luchtig. Bestrijk hier de afgekoelde cake mee en hou wat over om naast de cake te leggen op een bord.
Werk de cake af met wat kokosrasp en crumble. De crumble kan je ook gebruiken als krokantje op het bord.
Smakelijk!