Gevulde kipfilet met gehakt en groenten, met gebakken aardappelschijfjes

Gevulde kipfilet met gehakt en groenten, met gebakken aardappelschijfjes. Eet je graag gevulde kalkoen, maar heb je liever iets in kleinere porties? Dan zijn deze gevulde kipfilets het ideale gerecht! Ze brengen je ook meteen in de kerstsfeer.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 enkele kipfilets (1 dubbele)
• 100g kippengehakt
• 1 kleine wortel
• 1/2 kleine courgette
• 1 handje spinazie
• 1 el platte peterselie
• 6-8 krieltjes
• 1 el kippenkruiden
• 2 el arachideolie
• Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een kommetje en meng hierin de kippenkruiden, de olie en wat peper en zout.
Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Versnipper de platte peterselie. Neem een kom en doe hierin de wortel, courgette, spinazie en het gehakt, Meng goed en kruid met peper en zout.
Snijd de kipfilets doormidden aan 1 zijde. Vul deze met het gehaktmengsel en sluit ze goed aan de randen (sluit eventueel met keukentouw of met haakjes). Bestrijk de kipfilets met het kruiden/olie mengsel en leg ze in een geoliede ovenschaal. Zet in de oven gedurende ongeveer 20 minuten (tot de kip net gaar is). Bestrijk de kipfilets regelmatig met het oliemengsel tijdens de oventijd.
Kook de krieltjes in licht gezouten water voor een 5-tal minuten. Giet af en laat even afkoelen. Snijd ze daarna in schijfjes. Neem een pan en giet hierin wat olie. Zet op hoog vuur en bak hierin de aardappelschijfjes lichtbruin en krokant. Kruid met peper en zout.
Leg wat aardappelschijfjes over de ovenschotel en schep de rest van de schijfjes in een kom ernaast. Werk af met wat platte peterselie en serveer meteen.
Smakelijk!








