No bake caramelcake met hazelnootbodem, pindakaas karamel en chocolade. Dit is een lekker zoet taartje, dat niet in de oven hoeft! Karamel en pinda zijn een heerlijke combinatie, en samen met de fondant chocolade is dit het perfecte dessertje.
Ingrediënten voor 2 taartjes (afmeting ong 10cm diameter per taartje):
Voor de bodem:
• 100g hazelnootpoeder (fijngemalen hazelnoten)
• 2 el ahornsiroop
• 2 el gesmolten kokosolie (opgewarmd in een pannetje)
Voor de pindakaas karamel:
• 2 el pindanoten
• 1 volle el pindakaas
• 250ml gecondenseerde melk
• 1 el kokosolie
• 1 el lichtbruine suiker
• 50g fondant chocolade
• 2 vormpjes van ongeveer 10cm diameter
Begin met de bodem: neem een mengkom en doe hierin de hazelnootpoeder, de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie. Meng goed en verdeel over de 2 vormpjes. Druk goed aan zodat dit een stevige bodem is. Zet even in de diepvries tijdens het maken van de pindakaas karamel.
Neem een kookpot en doe hierin 1 volle el kokosolie en de lichtbruine suiker. Zet op middelhoog vuur en laat smelten. Voeg daarna de gecondenseerde melk toe. Blijf nu goed roeren met een garde tot het mengsel wat lichtbruin en steviger wordt (moet wel nog wat liquide zijn want er wordt nog pindakaas aan toegevoegd). Voeg nu de pindakaas toe en meng opnieuw goed. Wanneer het mengsel een pudding achtige structuur heeft, mag je dit van het vuur zetten. Hak de pindanoten grof en meng onder de karamel. Haal de vormpjes uit de diepvries en verdeel de karamel over de vormpjes.
Hak nu de chocolade fijn en verdeel meteen over de hete karamel. De chocolade zal meteen smelten. Strijk de chocolade nu glad tot er een fijn laagje over het taartje ligt. Versier het taartje met nog wat grofgehakte pindanoten.
Zet nog even in de diepvries vooraleer te serveren. Op deze manier zullen de taartjes makkelijker uit de vormpjes komen.
Laat even staan op de borden zodat ze wat meer op kamertemperatuur komen en serveer.
Smakelijk!