Spaghetti met kikkererwten, sugarsnaps, wortel en mozzarella

Spaghetti met kikkererwten, sugarsnaps, wortel en mozzarella. Dit is een licht en heerlijk vegetarisch pasta gerecht, dat ook perfect vegan kan gemaakt worden als je de mozzarella weglaat.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 160g spaghetti
• 100g sugarsnaps
• 150g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
• 1 grote wortel
• 500g tomatenpassata
• 150g mozzarella
• 1 el paprikapoeder
• 1 el Provençaalse kruiden
• 1 teentje look
• 1 grote ui
• 10 blaadjes Basilicum
• 1 el rozemarijn
• Peper en zout
Neem een kookpot met licht gezouten water. Kook hierin de spaghetti beetgaar.
Snijd de wortel in kleine blokjes en versnipper de ui en look. Snijd de mozzarella in blokjes. Neem een kookpot en stoof hierin de ui en look met een beetje arachide olie. Voeg daarna de wortel toe. Laat enkele minuten stoven. Voeg daarna de sugarsnaps toe. Laat opnieuw wat stoven. Kruid met de paprikapoeder, Provençaalse kruiden, rozemarijn en peper en zout. Blus met de tomatenpassata en laat wat pruttelen op het vuur. Voeg tenslotte de kikkererwten toe. Kruid met nog wat peper en zout indien nodig.
Voeg de beetgare pasta toe aan de saus, zodat de spaghetti ook wat saus opneemt. Werk af met de blaadjes Basilicum.
Schep op de borden en leg hierop de blokjes mozzarella.
Smakelijk!








