Vol-au-vent met rijst en linzen! Dit gerecht kan zowel met kip als met vleesvervanger worden klaargemaakt en bevat een mooie portie groenten.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 halve kipfilets of dezelfde hoeveelheid vleesvervanger
• 100g kastanjechampignons
• 100ml plantaardige room
• 25g droge groene linzen
• 25g droge zwarte linzen
• 125g zilvervliesrijst
• 1 ui
• 1 volle el kippenkruiden
• 1 volle el paprikapoeder
• 1 lente ui
• enkele blaadjes platte peterselie
• Peper en zout
Kook de groene en zwarte linzen ongeveer 20 minuten. Kook de rijst. Ik kook de rijst meestal apart van de linzen, maar dit mag ook samen om afwas te besparen. Controleer dan goed de kooktijden en voeg de rijst pas na een tijdje toe als deze kooktijd korter is dan die van de linzen.
Snijd de ui in stukjes. Snijd de champignons in schijfjes en de kip in blokjes.
Neem de helft van de ui en bak deze samen met de champignons in een pan met plantaardige olie. Voeg daarna de stukjes kip toe en laat bakken. Voeg het paprikapoeder en de kippenkruiden toe en laat nog enkele minuten bakken. Blus daarna met de room. Kruid af met peper en zout.
Neem de andere helft van de ui en bak deze in een wokpan met wat olie. Voeg daarna de lente ui toe. Voeg de rijst toe en laat wat stoven terwijl je geregeld roert. Voeg dan de linzen toe. Kruid goed af met peper en zout.
Werk het gerecht af met wat platte peterselie.
Smakelijk!