Ferrero Rocher meringue taart! Deze taart bestaat uit een pure meringue, een meringue met hazelnootpoeder en lekkere praliné crème! Een perfect dessertje om een menu mee af te sluiten!
Ingrediënten voor 2 taartjes:
• 2 eiwitten
• 32g bloemsuiker
• 32g kristalsuiker
• 50g hazelnootpoeder
• 100g hazelnoten
• 100g suiker
• 25ml water
• 100ml room
• 50g pure chocolade
• enkele Ferrero Rochers voor de afwerking
Begin eerst met de praliné: Neem een kookpot en giet hierin het water en de suiker. Laat smelten en wacht tot het mengsel goudbruin wordt (karamel). Zeker niet roeren! Wanneer het goudbruin is, mag je de hazelnoten toevoegen en dan mag je wel wat roeren. Stort het hazelnootmengsel uit in een schotel bedekt met wat bakpapier. Laat afkoelen.
Snijd de harde hazelnootmassa in grove stukken en doe in een cutter. Laat de cutter draaien voor een redelijke tijd tot je begint te zien dat de olie vrijkomt uit de hazelnoten. Laat draaien tot je een soort pasta bekomt. Dan is de praliné klaar.
Neem de mengkom van de keukenrobot (of een losse kom met elektrische garde), en voeg hierin de eiwitten toe. Begin op te kloppen en voeg de bloemsuiker toe. Blijf kloppen en voeg in 3 keer de 32g kristalsuiker toe. Klop tot je een schuimige, blinkende massa bekomt. Neem nu de helft van dit mengsel en doe dit in een spuitzak. Neem een ovenplaat en bedek met bakpapier. Spuit nu bodempjes van de meringue.
Voeg de hazelnootpoeder aan de andere helft van het mengsel. Doe ook dit in een spuitzak en spuit opnieuw bodempjes op de ovenplaat.
Verwarm de oven voor op 100°C. Zet de meringue in de oven voor minimum 2,5u (tot de meringue volledig droog is). Laat afkoelen.
Neem een mengkom en klopt hierin de room op. Voeg nu hazelnootpasta toe naar smaak (lepel per lepel). Hak de pure chocolade grof en voeg toe aan de hazelnootroom. Dit zal de vulling van het taartje zijn.
Stel nu de taart samen: leg een bodem hazelnootmeringue op het bord. Spuit de hazelnootroom op het bodempje. Leg er nu een pure meringue op, en spuit opnieuw wat hazelnootroom op de meringue. Werk de taart af met stukjes Ferrero Rocher en leg er ook nog eentje op de bovenzijde van het taartje.
Smakelijk!