Chili con carne in een geroosterd pitabroodje, met chipolata worst, avocado en zure room. Dit is pure comfortfood! Dit maak ik meestal in een grote hoeveelheid, zodat ik een deel kan invriezen om op een later moment op te eten.
Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 avocado's
• 2 limoenen
• 2 chipolata worsten
• 500g tomatenpassata
• 1 blik rode bonen (400g)
• 150g maïs
• 1 gele paprika
• 1 ui
• 1 rode peper
• snufje cayennepeper
• 1 volle el paprikapoeder
• 1 kl gedroogde chilipeper (als je graag pikant hebt, anders laat je dit er beter uit)
• 4 pitabroodjes
• 1 potje zure room
• 3 takjes platte peterselie
Snijd de gele paprika in blokjes en de ui en de rode peper in stukjes. Neem een pot en giet er wat plantaardige olie in. Stoof eerst de ui en de rode peper. Voeg al snel het paprikapoeder, de gedroogde chilipeper en de cayennepeper toe en laat meestoven. Voeg daarna de gele paprika toe. Deze heeft de langste gaartijd. Voeg daarna de maïs toe. Laat 5 minuten stoven.
Blus daarna met de tomatenpassata. Laat opnieuw koken en voeg tenslotte de rode bonen toe. Roer vanaf nu zachtjes in de pot zodat de bonen niet teveel uit elkaar vallen. Zet op een zacht vuurtje en werk af met wat platte peterselie.
Bak de chipolata worsten in een pan. Haal ze daarna uit de pan, snijd ze in stukken en voeg bij het tomatenmengsel.
Neem een grill en rooster de pitabroodjes lichtjes zodat ze wat krokanter zijn.
Leg de pitabroodjes op het bord en vul ze met de chili con carne. Werk af met wat zure room, dit is heel lekker in combinatie met het pikante van de chili. Snijd de avocado in schijfjes en leg ze ernaast. Snijd de limoen in partjes en leg op het bord. Hiermee kan je zowel de avocado als de chili con carne wat besprenkelen.
Smakelijk!