Bloemkooltoast met gedroogde ham, mozzarella, tomaat en walnotenpesto! Dit gerecht bevat heel weinig koolhydraten en heel wat groenten! Dit eet ik graag tijdens de week, wanneer ik een iets lichtere maaltijd wil.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 300g bloemkool
• 1 ei
• 50g geraspte kaas
• 1 volle el amandelpoeder
• 1 el Provençaalse kruiden
• 2 schelletjes Prosciutto / gedroogde ham
• 150g mozzarella
• 2 tomaten
• 1 handje rucola
• 1 plantje basilicum
• 40g walnoten
• 1 teentje look
• 30g Parmezaanse kaas
• 1/2 citroen
• 5 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voor de bloemkooltoast: Snijd de bloemkool in couscous. Zet de couscous in de microgolf in een gesloten pot gedurende ongeveer 5 minuten. Laat eventjes afkoelen. Neem een propere handdoek, leg de stukjes bloemkool hierin en sluit de handdoek. Pers het vocht op deze manier uit de bloemkool zodat je een droge massa krijgt.
Doe de bloemkool in een mengkom en voeg het ei, de geraspte kaas, de amandelpoeder en de Provençaalse kruiden toe. Meng goed. Maak burgers van dit mengsel en zet in de oven op 180°C gedurende ongeveer 15-20 minuten.
Voor de walnotenpesto: Neem een blender. Snijd de basilicumstengels met blaadjes af van het plantje en doe in de blender. Voeg daarna de walnoten, het teentje look, de Parmezaanse kaas, 1 el citroensap en de olijfolie toe. Blend goed tot je een mooi homogeen mengsel bekomt.
Neem de twee schelletjes Prosciutto en leg ze in de oven op 180°C gedurende ongeveer 10-15 minuten (tot ze gedroogd zijn). Laat afkoelen en snijd in stukjes.
Snijd de mozzarella en tomaat in stukken.
Werk het bord tenslotte af: leg de bloemkooltoast in het midden. Leg de mozzarella, de tomaat en de Prosciutto rond en op de toast. Leg de walnotenpesto ernaast en werk af met wat rucola en enkele stukjes walnoten.
Smakelijk!