Soepje van rode paprika en geitenkaas, gegarneerd met pijnboompitten en basilicum, met pesto-bladerdeegstengels. Dit is een fris hapje, dat snel klaar is. Geitenkaas en rode paprika zijn een heerlijke combinatie!
Ingrediënten voor 4 glaasjes:
• 200g geroosterde paprika (bokaal)
• 75g zachte geitenkaas
• 4 el olijfolie
• 1 vel bladerdeeg (dit is goed voor extra stengels bij de aperitief)
• 15 blaadjes Basilicum
• 1 volle el Parmezaanse kaas
• Peper en zout
• Enkele extra blaadjes basilicum
• 2 volle kl pijnboompitten
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de pesto: neem een blender of cutter en doe hierin de 15 blaadjes Basilicum, de Parmezaane kaas, 3 el olijfolie en 1 kl pijnboompitten. Kruid met peper en zout en mix goed.
Bestrijk het bladerdeeg met de pesto en snijd linten van het bladerdeeg. Geef elk lint een draai in de lengte zodat ze gekruld zijn en leg ze zo op een bakplaat met bakpapier. Bak voor ongeveer 15 minuten in de oven.
Neem de blender opnieuw en doe hierin de paprika, de zachte geitenkaas, 1 el olijfolie en peper en zout. Mix tot een gladde soep.
Giet de soep in de glaasjes, werk af met wat pijnboompitten, peper en zout en enkele blaadjes Basilicum. Leg er een pesto-bladerdeegstengel op om af te werken.
Smakelijk!