Pulled chicken met guacamole en mango. Wie houdt er niet van pulled chicken? Dit is zo'n smaakvol gerecht! De kip marinade bevat redelijk wat ingrediënten, maar is echt de moeite om te maken. Ik eet dit meestal met een Mexicaanse tortilla, maar je kan dit evengoed met rijst eten.
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de pulled chicken:
• 2 kippenbillen
• 1 ui
• 1 el gember
• 1 rode peper
• 1 kl zwarte peper
• 1/4 kl cayennepeper
• 1 kl kaneel
• 1/2 kl nootmuskaat
• 1 el gedroogde tijm
• 3-4 el lichtbruine suiker
• 1 mandarijn
• sap van een halve limoen
• 1/2 kop dragonazijn
• 1/2 kop sojasaus
• 1/2 kop plantaardige olie
Voor de guacamole:
• 1 rijpe avocado
• 1/2 limoen
• Peper en zout
• 1/2 tl paprikapoeder
• 1/2 mango
• Koriander om af te werken
• 2 Mexicaanse tortilla's
Bak de kippenbillen eerst in een pan zodat ze wat gekleurd zijn.
Zet een pot op het vuur met wat olie en voeg de ui, rode peper en gember toe. Voeg daarna de droge kruiden toe en laat goed stoven. Voeg de lichtbruine suiker toe en laat lichtjes karamelliseren. Blus met de mandarijn in stukjes. Voeg daarna de azijn, sojasaus en plantaardige olie toe, samen met het limoensap. Voeg de kippenbillen toe en zorg dat ze wat onder de vloeistof staan. Zet een deksel op de pot en laat op middelhoog vuur tot het vlees van de kip bijna van het bot valt.
Doe de kip en een kom, samen met wat van de marinade. Haal het vlees van de bouten en meng mooi in de saus.
Voor de guacamole: Doe de avocado in een kom en plet met een vork. Voeg het sap van 1/2 limoen toe, maar doe dit geleidelijk. Proef af en toe tot je zelf vindt dat de smaak lekker is. Werk af met het paprikapoeder en peper en zout.
Snijd de halve mango in blokjes en neem wat blaadjes koriander.
Leg een tortilla op een bord. Leg er wat kip op. Smeer er wat guacamole over en werk af met stukjes mango en wat koriander.
Smakelijk!