Pizza time! Ik geef je vandaag het recept van 2 pizza's: eentje met olijven, tomaat, Prosciutto, pijnboompitten en rucola en eentje met courgette, erwt, groene asperges basilicum pesto en ricotta!
Ingrediënten voor 2 pizza's:
• 2 pizzabodems
• 5 groene olijven
• 5 zwarte olijven
• 1 bol mozzarella
• 1 handje rucola
• 2 el pijnboompitten
• 2 schelletjes Prosciutto ham
• 100ml tomatenpassata
• 5 halfzongedroogde tomaten
• 1/2 courgette
• 1 el diepvries erwten
• 3 groene asperges
• blaadjes Basilicum (1 plantje)
• 1 volle el ricotta
• 1 volle el mascarpone
• 2 el Provençaalse kruiden
• Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem 2 ovenplaten en bedek met bakpapier.
Leg hierop de 2 pizzabodems.
Eerste pizza: bestrijk met de tomatenpassata. Kruid met 1 el Provençaalse kruiden. Snijd de olijven en halfzongedroogde tomaten in twee. Beleg de pizza hiermee. Verscheur de ham en verdeel gelijkmatig over de pizza. Bestrooi met 1 el pijnboompitten. Doe een halve bol mozzarella in stukken en werk de pizza hiermee af. Kruid met peper en zout.
Tweede pizza: Bestrijk het deeg met de mascarpone. Snijd de courgette in ringen en de groene asperges in twee en beleg de pizza hiermee. Verdeel de erwten over de pizza. Leg wat ricotta willekeurig over de pizza. Verscheur de tweede halve bol mozzarella in stukken en verdeel over de pizza.
Neem een blender en doe hierin 1 el pijnboompitten, 2 el olijfolie en een volle hand Basilicum. Kruid met peper en zout en blend tot een homogene massa. Leg deze pesto in toefjes op de pizza. Kruid af met 1 el Provençaalse kruiden en peper en zout.
Zet in de oven gedurende ongeveer 15 minuten.
Haal uit de oven en werk de eerste pizza af met rucola en de tweede pizza met enkele blaadjes Basilicum.
Smakelijk!