Pasta met een pompoen-tomatensaus, veel groenten, Parmezaanse kaas en burrata. Dit is een lekker pastagerecht met heel veel smaak. Er zitten veel groenten in: pompoen, tomaat, courgette, aubergine en olijven, dus dan heb je meteen een mooie portie vitamientjes binnen. Heb je er graag wat vlees bij? Dan kan je hier perfect wat gehakt aan toevoegen.
Ingrediënten voor 2 personen (goeie eters):
• 200g spaghetti
• 200g tomatenblokjes (blik)
• 100-150g butternut pompoen
• 1/2 courgette
• 1/2 aubergine
• 4 zwarte olijven
• 4 groene olijven
• 1 el tijm
• 1 el Provençaalse kruiden
• 2 el olijfolie
• 1 burrata bol
• 2 el Parmezaanse kaas
• enkele losse blaadjes Basilicum
• Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette, de aubergine en de olijven in blokjes. Doe deze ik 1 ovenschotel en giet er de tomatenblokjes over. Kruid met de Provençaalse kruiden en peper en zout.
Snijd ook de pompoen in stukken. Dit mogen grote stukken zijn. Neem een tweede ovenschotel en doe hierin de pompoen, samen met de olijfolie, de tijm en peper en zout.
Doe beide ovenschotels in de oven, gedurende ongeveer 20 minuten.
Neem intussen een kookpot met licht gezouten water en kook hierin de spaghetti bijtgaar. Giet af wanneer het klaar is.
Haal beide ovenschotels uit de oven. Doe de pompoen in de kom samen met wat olijfolie en mix goed. Voeg toe aan de tomatensaus met groenten en meng goed. Voeg nu de spaghetti toe en laat eventjes weken zodat de saus een beetje in de spaghetti kan trekken.
Schep nu de spaghetti op de borden, verscheur voorzichtig de burrata en leg dit op de pasta. Werk af met wat Parmezaanse kaas en wat Basilicum blaadjes.
Smakelijk!