No bake cheesecake met mandarijn en een bodem van speculoos en walnoot. Dit is een heerlijke cheesecake, ideaal voor de herfst met de walnoot en mandarijn. Deze cheesecake hoeft niet in de oven, dus dit maakt het extra makkelijk.
Ingrediënten voor 1 taart (bakvorm 19cm):
• 250g speculaas koeken
• 90g boter
• 100g walnoten
• 500g platte kaas (verse kaas)
• 2 mandarijnen
• 1 zakje vanillesuiker
• sap van 1/2 limoen
• 2 blaadjes gelatine (3 à 4g)
Neem een proper plastic zakje en doe hierin de speculaas koeken. Neem een deegrol en klop hiermee op het de speculaas terwijl je het zakje mooi gesloten houdt. Op deze manier zijn de speculaaskoeken wat verbrijzeld maar zit er toch nog hier en daar een groter brokje in. Doe hetzelfde met de walnoten. Smelt de boter in de microgolfoven.
Neem een mengkom en doe hierin de speculaas, de walnoten en de boter.
Beboter en bebloem de bakvorm en maak een bodem van het speculaas-walnoot mengsel. Druk goed aan zodat het een stevige bodem is.
Week de gelatine blaadjes in wat koud water. Doe de platte kaas in een kom. Mix 1 mandarijn tot sap en pulp en voeg toe. Voeg het sap van 1/2 limoen toe, samen met het zakje vanillesuiker en meng opnieuw goed.
Neem een kookpot en giet hierin een klein beetje water. Breng aan de kook. Zet van het vuur en voeg hieraan de geweekte gelatineblaadjes toe. Van zodra ze gesmolten zijn, voeg ze toe aan het mengsel.
Giet nu het mandarijn-platte kaas mengsel in de bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven (minimum 4u).
Werk af met stukjes mandarijn en eventueel wat stukjes munt voor de kleur.
Smakelijk!