Fish sticks of krokante visreepjes met tartaarsaus en rucola! Dit is een heerlijk en klassiek hapje, dat sowieso door veel mensen wordt gesmaakt.
Ingrediënten voor ongeveer 10 hapjes:
• 200g stevige witte vis
• 1 losgeklopt ei
• 50g bloem
• 100-150g panko broodkruim
• 100g rucola
Voor de tartaarsaus:
• 2 eieren
• 1/2 el dragonazijn (of gewone azijn als je dit niet in huis hebt)
• 1/2 el lauw water
• 2 dl arachide olie
• 1 el volle yoghurt
• 1 volle kl kappertjes
• 1 volle kl kleine augurken
• 1 volle el gehakte peterselie
• 1 gekookt ei
• evt 1 kl azijn uit de bokaal van de augurken
• Peper en zout
Maak eerst de tartaarsaus:
Kook eerst 1 ei hard in kokend water en laat afkoelen (dit ei is om achteraf toe te voegen bij de mayonaise).
Doe de 2 eieren in een mengbeker. Voeg de dragonazijn en het lauwe water toe. Roer eventjes los. Zet dan de staafmixer in de mengbeker en ga op en neer met de mixer terwijl je voorzichtig de arachideolie beetje per beetje erbij giet. Mix tot je een gebonden mayonaise krijgt.
Snijd de kappertjes en augurkjes in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Snijd het ei in stukjes.
Meng deze ingrediënten onder de mayonaise. Voeg nog de yoghurt en een koffielepel azijn toe uit de bokaal van de augurken en kruid met peper en zout.
Voor de vis:
Snijd de vis in reepjes.
Neem 3 kommen en doe in de eerste kom de bloem, de tweede het ei (losgeklopt) en de derde de panko met wat peper en zout. Wentel de vis eerst in de bloem, daarna in het losgeklopt ei en tenslotte in de panko.
Neem een pan giet hierin redelijk wat arachide olie. Zet op middelhoog vuur en wacht tot de olie heet is. Bak de visreepjes nu goudbruin en krokant. Laat daarna uitlekken op een papiertje.
Werk nu af: neem een bord en leg een bodem rucola. Leg hierop de reepjes krokante vis en werk af met tartaarsaus of zet de tartaarsaus in een potje naast het bord.
Smakelijk!