Kabeljauw in notenkorst met pasta, gekleurde wortelen, courgette, tomaat en kruiden. Dit is een heerlijk pastagerecht, dat heel makkelijk te maken is en bovendien ook veel smaak bevat.
Ingrediënten voor 4 personen:
• 4 moten kabeljauw
• 350g pasta naar keuze
• 6 gekleurde wortelen
• 1 gele courgette
• 2 tomaten
• 1 ui
• 1 el verse oregano
• 1 el platte peterselie
• Peper en zout
• 100g notenmengeling (amandelen, hazelnoten, walnoten)
• 20g pistache noten
• 40 broodkruim (of gemalen toastjes)
• 1 volle el oude kaas
• 4 el olijfolie
• 1 platte koffielepel oregano
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een ovenschaal en vet deze een beetje in met olie. Leg hierin de kabeljauw.
Neem een cutter en doe hierin de noten, pistache noten, broodkruim, oude kaas, olijfolie en oregano. Kruid met peper en zout. Cutter fijn. Bestrijk de moten kabeljauw met een rijkelijke laag van deze noten spread.
Zet in de oven gedurende 20 minuten.
Neem een kookpot met licht gezouten water en kook hierin de pasta bijtgaar.
Snijd de wortelen en courgette in schijfjes, de tomaat in blokjes en de ui in fijne stukjes. Neem een pan en doe hierin een beetje plantaardige olie. Bak eerst de ui aan. Voeg daarna de wortelen en de courgette toe en laat goed stoven. Voeg tenslotte de blokjes tomaat toe. Kruid met de verse versnipperde oregano en platte peterselie. Kruid daarna met peper en zout. Laat eventjes op het vuur tot alle groenten mooi gaar zijn. Voeg hieraan de bijtgare pasta toe.
Werk nu de borden af: leg de pasta met de groenten op het bord en de moot kabeljauw met notenkorst erbovenop.
Smakelijk!