No bake gierst-kokostaartjes met yoghurt en rood fruit! Zin in eens iets anders om de dag te beginnen? Deze ontbijttaartjes zijn heel makkelijk en snel te maken. De bodem bestaat uit gierst, kokos en noten en is licht verteerbaar. Ze hoeven niet in de oven gebakken te worden. Je kan deze bodems de dag voordien maken en dan hoef je ze 's morgens enkel nog te beleggen.
Ingrediënten voor 2-3 ontbijttaartjes:
• 100g droge gierst
• 2 volle el vloeibare honing
• 1 handje noten naar keuze (walnoten, hazelnoten, ... ik heb een mix gebruikt)
• 50g kokos
• 1 el zonnebloempitten
• 2 potjes natuuryoghurt (2 x 125g)
• rood fruit / blauwe bessen / braambessen naar keuze
Maak eerst de bodem: Neem een kookpot en doe hierin de gierst met 2x volume water. Dus als je 1 kom gierst gebruikt, giet dan 2 kommen water in de pot. Zet op een laag vuur met een deksel op de pot en laat inkoken. Wanneer het vocht is opgenomen of verdampt, is de gierst klaar. Laat eventjes afkoelen.
Snijd de noten in stukken. Er mogen nog wat grotere stukken tussen zitten. Neem een mengkom en meng hierin de gierst, de kokos, de honing, de noten en de zonnebloempitten. Meng goed.
Neem enkele bakvormpjes die vriesbestendig zijn, en maak hierin 3 bodempjes. Zorg dat de bodempjes wel een zekere dikte hebben, zodat dit voldoende is voor een voedzaam ontbijt. Zet de bodempjes in de vriezer tot je ze gebruikt.
Als je ze meteen wil gebruiken: zet 1 uur in de diepvries, dan zijn ze stevig genoeg om mooi op het bord te leggen en te beleggen.
Haal de bodempjes uit de diepvries en uit hun vormpje. Leg ze meteen op het bord, zodat de structuur mooi blijft. Beleg ze met yoghurt en fruit naar keuze.
Smakelijk!