Gevulde pasta met champignons, spinazie, geroosterde pijnboompitten en een sausje van rode paprika en geitenkaas.
Dit is een heerlijk vegetarisch gerechtje. Dit recept neemt wat tijd in beslag door de pasta, maar is zeker de moeite waard om te maken!
Ingrediënten voor 2 personen:
• 200g bloem
• 2 grote eieren
• snufje zout
• 2 el olijfolie
• 300g spinazie
• 4 boschampignons
• 1 teentje look
• 1 bokaal ingelegde rode paprika (ong 300g rode paprika)
• 150g zachte geitenkaas
• 2 el pijnboompitten
• Peper en zout
Maak eerste de vulling: Snijd spinazie in stukjes en de champignons in kleine blokjes. Plet het teentje look. Neem een pan met een beetje olie en zet op het vuur. Voeg de look toe en laat even stoven. Voeg daarna de champignons toe. Voeg tenslotte de spinazie toe en roer goed. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
Maak nu de pasta: Neem een mengkom en voeg hierin de bloem en de eieren toe. Voeg een snufje zout en de olijfolie toe. Meng tot een homogeen mengsel. Kneed lichtjes, maar zeker niet te lang zodat het deeg niet te elastisch wordt.
Bebloem je werkblad, neem een deegrol en rol het deeg zo fijn mogelijk uit.
Laat het deeg nu meerdere keren door de deegmachine draaien, tot je een gewenste dikte krijgt. Heb je geen deegmachine? Probeer dan zo fijn mogelijk uit te rollen met een deegrol. Voeg wat bloem toe als het deeg te plakkerig is.
Snijd cirkels uit het deeg van ongeveer 8 cm. Beleg de onderste helft met het mengsel en laat de randen vrij. Plooi nu de bovenste helft op de onderste helft en druk de randen goed aan. Houd de rest van het spinazie-champignon mengsel bij, dit kan je als bodem gebruiken in je gerecht.
Neem een pot met licht gezouten water en breng aan de kook. Kook de pasta ongeveer 4 à 5 minuten.
Neem een blender en doe hierin de geitenkaas en de rode paprika. Kruid met peper en zout. Blend tot een fijne massa.
Neem tenslotte een pan en zet op het vuur. Doe hierin de pijnboompitten en rooster ze licht. Houd dit goed in de gaten want ze verbranden snel!
Werk het gerecht af: Schep wat overig champignon-spinazie mengsel op het bord. Leg de gevulde pasta hierop. Giet wat rode paprika-geitenkaas saus over de pasta en werk af met de geroosterde pijnboompitten.
Smakelijk!