Couscous met avocado, mango, feta en kip met een panko-nacho korstje. Dit is een lekkere frisse salade, gecombineerd met pittige en krokante stukjes kip. Het perfecte comfortfood om in het weekend klaar te maken!
Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 dubbele kipfilet
• 1 losgeklopt ei
• 50g bloem
• 100g panko
• 50g nacho / tortilla chips (ik neem sweet chili smaak)
• 100g couscous (ong 1 kopje)
• 2 kopjes kippenfond (hetzelfde kopje als de couscous)
• 1 volle el olijfolie
• 1/2 limoen
• 1 avocado
• 1/2 mango
• 50g feta
• 1 handje rucola
• Peper en zout
Neem een kookpot en breng de kippenfond aan de kook. Doe de couscous in een kom met deksel. Giet de kokende kippenfond op de couscous en zet het deksel op de kom. De couscous zal op deze manier mooi garen.
Voeg daarna 1 volle el olijfolie toe en meng zodat de couscous niet kleeft.
Snijd de avocado en mango in stukjes. Meng de couscous met de mango, avocado, rucola en verbrokkelde feta. Voeg het sap van 1/2 limoen toe. Proef en kruid met peper en zout indien nodig.
Snijd de kip in reepjes. Verbrokkel de nacho chips. Er mogen nog stukjes in zitten, dit maakt het extra krokant.
Neem 3 kommen en doe in de eerste kom de bloem, de tweede het ei (losgeklopt) en de derde de panko met de nacho chips.
Wentel de kip eerst in de bloem, daarna in het losgeklopt ei en tenslotte in het panko-nacho mengsel.
Neem een pot en giet hierin een redelijke hoeveelheid arachide olie (of andere hitte bestendige plantaardige olie).
Zet op middelhoog vuur en wacht tot de olie heet is. Bak nu de stukjes kip krokant in de olie.
Werk het bord af: doe wat couscous salade op het bord en leg hierop de krokante reepjes kip.
Smakelijk!